Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
~surah AN-NISA' ayat 138-139~

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Sunday, January 4, 2009

MURID TADIKA TERTINDAS LAGI???

Salam kepada semua...

Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) telah diarah untuk mengosongkan 700 permis oleh kerajaan negeri Perak..
Apa semua ni???
Mana sifat kemanusiaan yang sepatutnya ada dalam MB Perak yang mewakili parti yang membawa imej ISLAM ni???
Mana janji2 yang telah ditaburkan dulu???
Tak serik-serik lagi ke selepas telah banyak tutup tadika???
ISLAM apa kalau buat benda macam ni???
Mana pembelajaran ISLAM yang kuat sebelum ni pergi???
Kenapa biadap sangat ni???


Untuk penerangan lebih lanjut, saya bawakan penulisan akhbar Utusan Malaysia yang dikarang oleh AZMI ABDUL MALEK:

BAGAN DATOH 3 Jan. - Kira-kira 13,000 murid tadika di negeri ini mungkin terjejas pembelajaran mereka ekoran tindakan kerajaan negeri Perak mengarahkan Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) mengosongkan 700 premis tadika milik agensi itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, beberapa pegawai Kemas mendakwa mereka telah diarahkan oleh Pejabat Daerah supaya menyerahkan kunci dewan orang ramai dan pejabat Kemas kepada kerajaan negeri sejak beberapa bulan lalu.

Menurutnya, sesetengah Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Persekutuan (JKKP) telah menyerahkan kunci premis berkenaan kepada Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung Negeri (JKKKN) kerana tidak mahu bertengkar dengan mereka.

"Bagaimanapun masih ada pegawai Kemas yang belum menyerahkan kunci berkenaan kerana mempertahankan hak masing-masing.

"Kerajaan Perak tidak berhak mengguna dan mengendalikan program dalam bangunan yang dibina sendiri oleh Kerajaan Pusat," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Mesra Rakyat dan Sukaneka anjuran Kemas Negeri Perak di sini hari ini.

Ahmad Zahid berkata, kakitangan dan guru Kemas di negeri ini berhak mempertahankan kepentingan 13,000 kanak-kanak yang seharusnya mendapat pendidikan awal apabila sesi persekolahan bermula Isnin ini.

Beliau kesal dengan tindakan kerajaan negeri yang menidakkan hak anak-anak penduduk miskin di negeri ini untuk menerima pendidikan awal.

Sehubungan itu, beliau meminta kakitangan Kemas meneruskan program mereka walaupun dipaksa keluar daripada premis berkenaan.

"Saya juga meminta kerajaan negeri menarik balik arahan yang boleh merugikan masyarakat itu,'' tegasnya.

Menurutnya, adalah tidak wajar kanak-kanak prasekolah menjadi mangsa akibat keangkuhan dan permainan politik pihak tertentu di negeri ini.


Nasihat REVO:
Kepada kerajaan negeri,
Cukuplah dan berhentilah daripada terus menindas rakyat yang sebelum ini bertentangan dengan dasar PR..
Kepada pegawai Kemas,
Teruskanlah berjuang menentang arahan yang zalim yang diarahkan oleh kerajaan negeri Perak ini demi kebaikan masyarakat dan rakyat Perak...
Kepada Kerajaan Pusat,
jangan terus berdiam dan sambung perjuangan Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang cuba memperjelaskan hal ini kepada kerajaan negeri Perak yang masih mentah lagi dan halanglah kerajaan negeri daripada terus menindas rakyat...

Terima kasih... salam...

4 comments:

MeeT uNcLe sHaH said...

salam..
mohon post ini saya link kepada post terbaru saya.
moga ada yang ambil perhatian.


http://meetuncleshah.blogspot.com/2009/01/back-to-school-good-luck-adik-adik-ku.html

ustazSAID said...

Salam, apa nak buat, gitu la yg org kita mau bulan Mac lalu...

bRAVEhEART said...

Salam. Malanglah bagi rakyat Perak dan malang bagi anak-anak Perak. Saya percaya kebanyakan anak-anak yang terlibat adalah anak-anak melayu. Walau MB orang melayu namun kuasa dibelakangnya adalah bangsa lain, tidakkah ini perancangan memusnahkan pelajaran anak melayu yang terancang?

GOMO said...

UNDILAH PAS BAGI MENJAMIN MASA DEPAN ANDA
http://gomo-no1.blogspot.com/2009/01/undilah-pas-bagi-menjamin-masa-depan.html

width='450';height='350';frameborder='0';scrolling='no';marginheight='0'; marginwidth='0';allowtransparency='true';src='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara/embed?;fgcolor=6699cc;bgcolor=ffffff;textbgcolor=ffffff;textfgcolor=000000;sound=1;border=1;w=$0;'>
style='width:450px;text-align:center;'> href='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara'style='color:#0000FF;'>Bloggers Pembela Negara-Fullscreen ====================================================================================== -->
REVOLUSI © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates