Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
~surah AN-NISA' ayat 138-139~

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Thursday, April 23, 2009

AYAT ALLAH TERUS DIPERMAINKAN !!!!

Salam...
Salam Hormat...
Salam Perpaduan...
Salam Revolusi...

Ayat ALLAH terus dipersendakan...
Ayat yang suci ini terus dipergunakan...

Pihak berkepentingan terus mempermainkan dan mempergunakan ayat ALLAH ini demi mendapatkan kepentingan diri....
Pihak yang biadap ini terus memperlekehkan ayat suci Al-Quran...
Pihak yang kurang ajar ini terus mencemar kesucian kalimah-kalimah ALLAH ini...Maksydnya:
"Maka tidak ada yang lebih zalim daripada orang yang berdusta terhadap Allah atau yang mendustakan ayat-ayatNya. Orang-orang itu akan mendapat bahagian mereka (di dunia) dari apa yang telah tersurat (bagi mereka), hingga apabila datang kepada mereka utusan-utusan Kami (malaikat) yang mengambil nyawa mereka, bertanyalah malaikat itu (kepada mereka): "Manakah (makhluk-makhluk dan benda-benda) yang kamu sembah selain Allah?" Mereka menjawab: "Semuanya itu telah hilang lenyap daripada kami", dan mereKa pula menjadi saksi terhadap diri mereka sendiri, bahawa mereka adalah orang-orang yang ingkar."


Masalah yang lebih besar timbul apabila ada ummat ISLAM yang mengakui bahawa mereka lah pihak yang wajib diikuti atas sebab perjuangan mereka memperjuangkan ISLAM, menyokong dan mengiyakan perbuatan yang salah dan biadap ini.....
Pihak yang sepatutnya memperjuangkan ISLAM ini nampaknya telah menunjukkan bahawa ISLAM ini hanya dipergunakan demi kepentingan puak mereka....Maksudnya:
"Dan kalau Kami kehendaki nescaya Kami tinggikan pangkatnya dengan (sebab mengamalkan) ayat-ayat itu. Tetapi ia bermati-mati cenderung kepada dunia dan menurut hawa nafsunya; maka bandingannya adalah seperti anjing, jika engkau menghalaunya: ia menghulurkan lidahnya termengah-mengah, dan jika engkau membiarkannya: ia juga menghulurkan lidahnya termengah-mengah. Demikianlah bandingan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah kisah-kisah itu supaya mereka berfikir."


ALLAH mengajar kita supaya kita terus mengajar mereka yang mempermainkan ayat ALLAH...
Tetapi Pihak yang memperjuangkan ISLAM ini senyap dan menyokong pula tu apa yang sudah terbukti bersalah ini...
Dunia sudah diakhir zaman rupanya...

Pihak yang kononnya kuat ilmu ISLAMnya, senyap dan diam apabila puak lain memperlekehkan ISLAM....
Pihak yang menentang perbuatan biadap(memperlekehkan ayat ALLAH dan ISLAM) ini, diserang habis-habisan oleh puak ISLAM ini....

Tepuk dada, tanya IMAN....
Jangan tanya nafsu dan kepentigan diri...

Terima Kasih...
Salam...
SELAMAT BERJUANG....

1 comments:

Apai Ngelai said...

Salam Bro,

Kadang2 bila difikirkan kembali ayat2 itu jadi gerun juga kita, sebab kita sendiri pun tak tau apakah kita juga ada buat menda yang Allah larang atau pun tak..

Walaubagaimanapun, sekurang2nya kita tak mempermainkan ayat2 Allah untuk kepentingan dunia dan membohongi orang Islam untuk membenci saudara seagamanya lebih daripada apa yang PAS lakukan.

Mereka ini lebih sanggup bersekongkol dengan musuh Islam (yakni puak kafir yang membantah Islam sebagai pentadbir dan pemimpin orang2 yang beragama Islam di negara kita ini) Maka apakah yang dilihat PAS, orang kafir akan menjaga kebajikan orang Islam lebih daripada UMNO menjaga Islam di tanahair kita sendiri?

Sewajarnya kita memerangi golongan bertopengkan agama ini sebagaimana kita memerangi orang kafir yang membantah dan menolak Islam. Dunia ini penuh tipu daya syaitan, oleh itu jangan tertipu dengan perjuangan sesetengah manusia yang kononnya memperjuangkan Islam walhal mereka sebenarnya menginginkan pangkat, kedudukan dan kuasa. Wallahualam.

width='450';height='350';frameborder='0';scrolling='no';marginheight='0'; marginwidth='0';allowtransparency='true';src='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara/embed?;fgcolor=6699cc;bgcolor=ffffff;textbgcolor=ffffff;textfgcolor=000000;sound=1;border=1;w=$0;'>
style='width:450px;text-align:center;'> href='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara'style='color:#0000FF;'>Bloggers Pembela Negara-Fullscreen ====================================================================================== -->
REVOLUSI © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates