Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
~surah AN-NISA' ayat 138-139~

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Saturday, April 4, 2009

BUKIT GANTANG : NIZAR NI Ir. ke???


Salam...

Salam hormat...

Salam perpaduan...


PAS cukup bangga pemimpin PAS yang mempunyai pekerjaan yang professional...

Tetapi desas-desus ada menyatakan bahawa Nizar Jamaluddin yang merupakan calon kebanggaan Pakatan Rakyat untuk Parlimen Bukit Gantang ini bukanlah seorang jurutera yang ada pangkat Ir...




Ini dapat dikukuhkan lagi bila nama Nizar Jamaluddin tidak ada dalam senarai Boards of Engineers Malaysia (BEM) dan Institution of Engineers, Malaysia(IEM)...

Ini sesuatu yang pelik dan ganjil kerana setiap jurutera yang ada pangkat Ir. ini mestilah diiktiraf oleh BEM atau IEM...

Inilah yang menjadi tanda tanya kepada rakyat...


Kalau anda semua ingin periksa nama Nizar dalam BEM, ada di link http://www.bem.org.my/v3/professional.html

Untuk IEM pula, di linkhttp://aer.afeo.org/find-engineer/?field=name&query=Nizar+Jamaluddin&country=0&discipline=0


Kalau betul lah memang Nizar Jamaluddin tidak ada Ir.,

Kenapa perlu tipu rakyat???

Kenapa nak sangat Ir tu???

Sudah-sudah la tipu rakyat...


Tetapi sekiranya sebaliknya yang berlaku,

Baguslah...

Alhamdulillah kerana kita ada orang melayu yang macam ini...


Saya harap penduduk Bukit Gantang dapat memikirkan masa depan masing-masing...

Pilihlah pemimpin yang tidak menipu kita...

Pilihlah pemimpin yang akan membantu kita...


Terima kasih...

Salam...

SELAMAT BERJUANG...

20 comments:

Anonymous said...

http://www.iem.org.my/external/IEM2008/OEM/IEM%20Directory%20CDROM/Members/Directory-Members%20pg86-268.pdf

mukasurat 185

The Revolution said...

Salam...
Salam hormat...
Salam perpaduan...

Saya seorang pelajar engineer...
Dan saya telah didedahkan dengan info-info tentang BEM dan IEM....

Untuk pengetahuan Anon di atas,
Untuk menjadi member of BEM dan IEM memang senang...
Selepas kita habis belajar degree in engineering, kita perlu berdaftat dalam BEM dan IEM untuk menjadi member of BEM dan IEM...
Selepas dah jadi member, barulah BEM dan IEM itu menilai kita untuk diiktirafkan sebagai Ir...
Penilaian ini bukanlah sehari dua...
Tetapi sehingga markah yang kita peroleh melepasi tahap yang telah ditentukan oleh BEM dan IEM...
kalau sampai, dapat la...
Kalau tidak, tak dapat la...

Masalahnya,
Link yang saudara bagi itu ialah list untuk member IEM...
Kalau Nizar daftar sahaja sudah boleh jadi member IEM...
Kalau jadi member of IEM belum tentu dia ada pangkat Ir itu...

Saya harap anda dapat fikirkan...
Marilah kita menimba ilmu sebanyak mungkin....
Bila ilmu banyak di dada, barulah kita comment banyak-banyak dekat sini...
Agar info yang kita sampaikan di sini tidak mengelirukan pembaca yang lain...
Jangan sampai kita dikatakan penipu...

Terima Kasih...
salam...
SELAMAT BERJUANG...

new generation said...

Encik, have you read histoy before, i bet you dont, cause you dun even noe malaysia history..do u noe who is abdul rahman? I hope you noe he is bapa kemerdekaaan...how stupid are you to call nizar derhaka, who are the one who derhaka last time...UMNO... pls read history..i agree u are uneducated... wat diploma are u in? or are u just spm leaver...?

AnakWarisan said...

Tu sebab dalam islam dah di bagi peringatan.Kalau orang dah merasa tersangat pandai maka disitu lah nampak kelemahan dan kebodohan orang itu.kalaulah DS NIZAR tak ada IR kenapa jabatan-jabatan banyak terima DS NIZAR dan bagi dia jawatan?.Akan tetapi kalau pun DS NIZAR tu ada gelaran BS(BEKAS BANDUAN)sekali pun aku tetap sokong DS NIZAR,dan korang peduli apa.
Sekian terima kasih.

Anonymous said...

Kalau yang ngok tu mesti orang UMNO so siapa yang nak jadi ngok jadi lah ahli UMNO.
Tak kira lah dia Ir ke! Ur ke! Pur ke? apa masalah nya? Tak pernah pun si Nizar tu bragging pasal IR, Ur, Pur!!! UMNO tak ada modal, pergi lah cakap kat orang kampong...woit ngok.

penuntut kejuruteraan UTAR said...

Siapa pun tahu UTAR adalah MCA...MCA adala BN...namun tetap aku sokong PR kerana meluat aku tengok samseng kat BN...mereaka bodoh...5 negeri bawah PR maju makmur...semoga menteri besar perak menang bukit gantang

Anonymous said...

UMNO parti yang memalukan orang melayu aja. Benda yang macam ni boleh fitnah. Check dulu lah list BEM/IEM muka surat 186 tu. Terang lagi bersuluh. Tak de issue ka? Korup.

Anonymous said...

Agree. UMNO parti yang penuh dengan kehinaan. Memalukan bangsa dan ugama. Terasa jijik dengan jemuan-jemuan ini. Melihatkan cara mereka berbicara, terserlah kebongkakan yang melampau. Berdiri seolah negara ini mereka yang punya. Rakyat perlu mendengar dan mengikut. Kuasa Rakyat mesti ditunjukkan. Lawan !!!!

berkorban_demi_PR said...

Yang kena tipu dari BN lagi memalukan...mereka tu bodoh...selagi ada kami, yang muda...BN akan mampus...
Karang kat malaysia, bunuh orang tak payah penjara, lagi boleh jadi PM...hebat hebat...

Anonymous said...

kesian blogger ni, sepatutnya penyokong BN tapi kena caci cukup cukup oleh kita dari PR...oleh tu, lain kali bijak buat pilihan.. pilih parti yang boleh membangunkan malaysia, dungun...

anakPerak said...

owh the revolution... cuba baca balik dalam IEM members tu.. keahlian 14616. Mohammad Nizar bin Jamaluddin (14616), B.SC.(ASTON IN BIRIMINGHAM) 0012 M 1982 MIEM, P.ENG 004 4/24/1993.

P.ENG tu apa maknanya bagi pelajar engineering? cuba google pula di wiki dan definisi yang diberikan oleh IEM sendiri tentang P.ENG itu, then saudara akan tahu, siapa benar siapa salah dalam hal ini.

Kalo tidak takkanlah IEM bagi anugerah Honourary Fellowship pada dia tahun lepas. Takkanlah pulak IEM saja² gatai pi bubuh P.ENG kat hujung keahlian dia tu...

The Revolution said...

Salam semua...

Jangan ingat korang omen dekat sini aku takut dengan orang...
Korang boleh cakap apa sahaja sebab itu ha korang...
tetapi korang pengecut dan tidak berani sebab guna anonymous untuk komen dekat sini...
Pembangkang memang seorang yang pengecut...

Jadi saya terima sebab itu cara anda semua...

memang saya selalu kena caci dengan PR sebab PR bukan perjuangkan ISLAM...
Sebab itu korang semua selalu mencaci dan menghina dalam blog orang lain...
ISLAM bukan pegangan korang...

Kepada BERKORBAN_DEMI_PR,
sudah menjadi kebiasaan pembangkang (PR) suka memfitnah orang lain.....
Kalau kau benar tidak memfitnah, kau tunjukan bukti berlakunya perkara itu...
Selagi perkara itu tidak terbukti dan tidak selesai, maka sebarang kenyataan yang menyalahakan kepada suspek itu, itu adalah fitnah...
OO...
lupa pula pembangang nibukan perjuangkan ISLAM jd ISLAM bukan pegangan kuat mereka...

Ada yang kataan UMNO memalukan bangsa dan agama,
Siapa yang mainan nama ALLAH??
Siapa yang ingin hapuskan ketuanan MELAYU??
Siapa yang memersoalkan AZAN???

Sedarlah diri tu...
Kalau dah lemah, jadi akan tetap lemah...
Pembangkang tidak boleh menerima kritikan daripada orang lain dan korang tidak baca ke apa yang saya tulis dalam artikel ini...
Ini hanya satu desas-desus...
Sekiranya Nizar memang ada Ir, Alhamdulillah sebab kita ada orang MELAYU yang berjaya...
Tetapi koran tidak baca dan korang bercakap dan memberi komen dengan emosi yang penuh dalam fikiran...
Inilah sikap seorang pembangkang...

Terimalah kelemahan diri itu...

Anonymous said...

Stupid revolution, look at urself...shame of you... dunno how to think for malaysia... useless person with useless party...

Most embarass is you try to deny our menteri besar perak not IR...you noe wat about engineering... stupid...

Religion...if bout religion, comfirm i support PAS...those in UMNO didnt even follow religion...all luar berfoya-foya(najb son...PAS different, they have ideology and diciplin...none of their members jump over or quit the party...
By the way, I'm a chinese from taylor college...if you dun understand english just leave a message...i translate to BM...SPM BM(A1)

penuntut UTAR said...

rasanya...comment aku telah kena cancel dari revolution...tengok penyokong UMNO ni, comment tak sedap dengar pergi cancel...macam Najib, sudah bunuh orang larang PR cakap pasal hal itu...
Cina yang sokong PAS...BN mampus...anak kelantan bangga dengan pencapaian PAS...

The Revolution said...

Salam...
Salam hormat...
Salam Perpaduan...

Sya tidak pernah menidakkan pangat Ir yang ada pada nama Nizar itu...
tetapi pembangkang tetap dengan emosinya tanpa berfiir sebelum komen di sini...

Saya hanya menyatakan desas-desus dan khabar angin sahaja...
Ini terpulang kepada anda semua sama ada hendak percaya atau tidak...
Sekiranya habar angin ini salah, maka salah la ia...
Kalau betul, maka betullah ia...
Jawapnnya hanya ada pada Nizar kerana hanya dia yang tau rahsia peribadi dia...
Tetapi penyokong masih dengan sikap mereka yang kononnya mereka tahu semua benda dalam Malaysia ini...
Kalau mereka kena tipu pun tetap percaya juga...
Inilah dia sikap penyokong pembangang...
Inilah realiti dan kenyataannya...

Terima kasih...
Salam...
SELAMAT BERJUANG...

The Revolution said...

Salam sekali lagi...

Kalau saya ada delete komen anda saya minta maaf...
Saya delete bukan kerana tidak sedap didengar...
Kalau tidak sedap di dengar, banyak dah saya delete...

tetapi,
seperti yang saya pesankan, kalau ada perkataan-perkataan yang kesat atau sebarang cacian akan saya delete kerana ini melampaui batas...
Perkataan yang tidak menjaga sensiviti ummat ISLAM dan orang melayu juga akan saya delete...
Tiada kompromi dengan saya...
Maaf sekali lagi...
Sudah cukup baik saya benarkan anda bagi komen di sini...

Silalah jaga adab tan etika dalm blog saya ini...
Tiada maaf dan belas kasihan bagi yang biadap dan kurang ajar yang melampaui batas...

terima kasih...
Salam...
SSELAMAT BERJUANG...

Anonymous said...

Korang penyokong PR tak perlu la buang air liur kat sini. Buang masa je. Blogger ni memang AMENO BANGANG TEGAR TAHAP MAKSIMA. Kita dah tunjuk bukti pun dia tak ngaku lagi, buduh!

marah ke??? said...

hahahahahahahahahaha

Nampaknya pro-pembangkang dah bengang.
Nak kenakan orang guna caci maki.
Pro-PR kat sini tak boleh buat apa sebab dia orang ni tak boleh kena kutuk nanti mesti cepat marah dan suka guna perkataan yang kesat.
biasa la tu.

Sedangkan mufti dan imam pun penyokong PR maki, apatah lagi blogger yang belum tentu mereka kenal...
biasa la.
Pembangkang tetap membangkang.

Pembangkang memang sudah sinonim dengan kutuk-mengutuk.
Pembangkan memang sudah sinonim dengan maki-memaki.
Pembangkang memang sudah sinonim dengan fitnah-memfitnah.

Biarkan je dorang ni semua terus melakukan dosa.
Biar mereka terus dengan pendirian kolot mereka.
Biarkan mereka dengan ketaksuban mereka terhadap pemimpin itu.

Apa yang penting islam dan melayu terus terbela dan terpelihara.

Parpu Kari said...

Penulis blog ini memang bodoh mangkuk ayun. Lain kali fikir dulu sebelum tulis. Kan dah kena getah!.. Penulis pencacai UMNO yang goblog...

Anonymous said...

penyokong pembangkang dalam ni memang cacat otak...
taksub sangat dgn bos diorang...
suka sangat guna kata2 kesat..
kesian ngan mak bapak diorang ni..lain di ajar lain yang jadi.
pelik la...hilang nilai murni orang islam.

jangan di layan depa ni..
caaaacat...haha

zack

width='450';height='350';frameborder='0';scrolling='no';marginheight='0'; marginwidth='0';allowtransparency='true';src='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara/embed?;fgcolor=6699cc;bgcolor=ffffff;textbgcolor=ffffff;textfgcolor=000000;sound=1;border=1;w=$0;'>
style='width:450px;text-align:center;'> href='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara'style='color:#0000FF;'>Bloggers Pembela Negara-Fullscreen ====================================================================================== -->
REVOLUSI © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates