Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
~surah AN-NISA' ayat 138-139~

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Tuesday, October 6, 2009

SLOT PRK : KEBODOHAN PENYOKONG KERANA PEMIMPIN


SALAM...
SALAM REVOLUSI...
SALAM AIDILFITRI...
SALAM PILIHANRAYA...

MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MENONTON DRAMA SEBABAK YANG MENONJOLKAN KEBODOHAN JENTERA SERTA PENYOKONG PAS DAN PR AKIBAT DARIPADA PEMIMPIN PAS YANG MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI!!!!INILAH HAKIKAT DAN REALITI KEBODOHAN PENYOKONG PAS-PR DI MANA SUDAH MASUK 8 KALI PRK TETAPI PEMIKIRAN MASIH DITAKUK LAMA...

KALAU PAKATAN ITU SUDAH HARAM MAKA HARAMLAH DIA...
ADAKAH PEMIMPIN/ ULAMA' BUATAN PAS TIDAK MENGAJAR HALAL HARAM KEPADA PENYOKONG???
ATAU,
DALAM 'ISLAM CIPTAAN PAS' TIDAK MENGARISKAN TENTANG HALAL DAN HARAM???
ATAU,
PEMIMPIN DAN PENYOKONG PAS SUDAH TIDAK MEMIKIRKAN TENTANG HALAL DAN HARAM KERANA SEMUANYA TELAH DIJANJIKAN SYURGA BUATAN NIK AZIZ???

INI BUKANLAH SALAH PENYOKONG TETAPI INI SEMUA SALAH PEMIMPIN PR KERANA TIDAK MEMENTINGKAN ILMU DALAM KEHIDUPAN...
ATAU ILMU HANYA UNTUK PEMIMPIN TANPA MENGAMBIL TAHU TENTANG PENYOKONG...
INILAH DIA SIFAT SEBENAR PEMIMPIN PAS DAN PR YANG HANYA MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI...
TERMASUKLAH ZULKEFLY MOHD OMAR !!!!

KEPADA PENGUNDI BAGAN PINANG,
PILIHLAH WAKIL DAN PEMIMPIN YANG MEMENTINGKAN PEMMBANGUNAN UMMAH SUPAYA KITA TIDAK MENIMPA NASIB MALANG SEPERTI MANA DITERIMA OLEH PENYOKONG PAS...
JANGANLAH MEMILIH PEMIMPIN YANG MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI KERANA HAK KITA PERLU TERUS DIPERJUANGKAN....


TERIMA KASIH...
SALAM...

3 comments:

mudz said...

Kenapa UMNO pilih Isa??

Aku kecewa apabila UMNO memilih Isa, sebahagian keluarga aku menaruh harapan yang tinggi terhadap UMNO, hancur berkecai.

UMNO tidak pernah belajar dari kesilapan memilih calon yang imej tercemar bermula di Permatang Pasir melarat ke Bagan Pinang.UMNO tidak memperdulikan lagi imej calon asal kemenangan memihak kepadanya.

Walau pun Tun Mahathir dan Tengku Razaleigh tidak mahu UMNO memilih Isa sebagai calon. Tapi nasihat veteran UMNO ini ditolak mentah dengan alasan kehendak rakyat memilih Isa.

Ujud juga budaya kuno mengugut dari ahli-ahli UMNO sendiri untuk memboikot PRK jika Isa tidak dipilih. Budaya Melayu yang menjejekkan. Begini corak pemikiran Melayu yang dihasilkan oleh UMNO setelah lebih 52 tahun memerintah, setia membabi buta.

Kekalahan demi kekalahan menjadikan UMNO terdesak untuk menang.Kalau UMNO kalah lagi kali ini maka UMNO berada di landasan yang betul untuk mengakhiri riwayatnya.

Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkan UMNO secara tidak langsung mengiktirafkan politik wang. Walaupun kehendak rakyat menolak politik wang, UMNO lebih mementingkan kemenangan. Jika Isa benar-benar mementingkan masa depan UMNO, dia sepatutnya menolak pencalonan tersebut. Isa lebih mementingkan diri sendiri.


Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkkan sikap kepimpinan DS Najib dan TS Muhyiddin yang lemah dan tidak berani membawa perubahan kepada UMNO. Mereka lebih takut kepada desakan dan kekalahan BN dari masa depan UMNO. Beginikah kepimpinan yang diperlukan untuk memimpin Malaysia?


Demi masa depan UMNO , saya tidak dapat menerima Isa Samad sebagai calon BN di Bagan Pinang.

Dan saya berharap UMNO dapat dikalahkan lagi di Bagan Pinang supaya UMNO benar-benar dapat menghayati makna perjuangan parti.

The Revolution said...

SALAM...
SALAM REVOLUSI...

TERIMA KASIH KEPADA ANDA YANG SUDI MEMBERI KOMEN...

KENAPA PERLU BERFIKIR PANJANG.
KITA PERLU BIARKAN KEPIMPINAN PARTI MEMBUAT KEPUTUSAN.

KITA JUGA PERLU MEMBERI PELUANG KEPADA ISA SAMAD.
RASUAH ITU ISU DAHULU.
ISA SAMAD JUGA TELAH DIKENAKAN HUKUMAN MAKA TIDAK PERLU KITA BERFIKIR.
TUMPUKAN KEPADA USAHA MEMPERBAIKI KELEMAHAN DAN BUKAN DENGAN CARA YANG NEGATIF.

ADAKAH ANDA MAMPU MEMBUKTIKAN KEPADA MALAYSIA BAHAWA ISA SAMAD MASIH MELAKUKAN RASUAH???
MINTA FIKIRKAN...
IMEJ BOLEH DIBERSIHKAN...

SEDANGKAN DALAM ISLAM SENDIRI SERING MEMBERI PELUANG KEPADA UMMATNYA UNTUK TERUS MEMPERBAIKI KESALAHAN DAN KESILAPAN...
ALLAH TIDAK PERNAH MENUTUP PINTU TAUBAT DAN SETIAP MANUSIA DIMESTIKAN MEMAJUKAN DIRI TERMASUKLAH MEMBERSIHKAN IMEJ AGAMA, DIRI, BANGSA DAN NEGARA...

TERIMA KASIH...
SALAM...

Sepatu Gaban said...

takyah berparti2....

senang....

width='450';height='350';frameborder='0';scrolling='no';marginheight='0'; marginwidth='0';allowtransparency='true';src='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara/embed?;fgcolor=6699cc;bgcolor=ffffff;textbgcolor=ffffff;textfgcolor=000000;sound=1;border=1;w=$0;'>
style='width:450px;text-align:center;'> href='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara'style='color:#0000FF;'>Bloggers Pembela Negara-Fullscreen ====================================================================================== -->
REVOLUSI © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates