Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).
~surah AN-NISA' ayat 138-139~

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Wednesday, August 15, 2012

DI MANA LETAKNYA ISLAM & MELAYU SELEPAS PRU 13??


Alhamdulillah REVO sekali lagi diberi kesempatan untuk mengemaskini blog REVO ini khas buat pembaca-pembaca REVO. Walaupun terdapat kelewatan dalam REVO mengeluarkan artikel terkini, REVO cuba yang terbaik buat seluruh pembaca blog ini.

Bagi artikel kali ini, REVO ingin menyentuh berkenaan kita ORANG ISLAM & MELAYU, kedudukan kita bila selesai PRU 13 nanti. Adakah kita masih mampu mempertahankan apa yang kita ada hari ini? REVO akan cuba bawakan isu ini untuk kita sama-sama fikirkan.

REVO percaya, selepas ini blog ini mungkin akan dicop sebagai blog rasis kerana hari ini segala tuntutan dan medium serta wadah yang memperbincangkan hak ISLAM dan orang MELAYU di anggap rasis. REVO mengharap seluruh pembaca dari seluruh kaum yang membaca artikel REVO kali ini, dapat membuka pemikiran ke tahap terbuka kerana artikel ini adalah satu artikel yang REVO cuba ketengahkan persoalan-persoalan yang perlu kita fikirkan bersama bukan untuk kita persalahkan sesiapa. Biarkanlah artikel ini menjadi satu wadah pengumpulan pandangan dan pendapat bagi membincangkan isu kita masyarakat ISLAM MELAYU MALAYSIA yang semakin hari isunya semakin panas.

Sebelum PRU 13
Persoalan 'Di mana letaknya ISLAM & MELAYU selepas PRU 13' sebenarnya pantulan daripada apa yang berlaku hari ini. Satu persatu isu berkaitan ISLAM dan orang MELAYU sering dijadikan bahan perbalahan terutamanya dalam dunia politik hari ini. Kalau kita lihat dunia politik hari ini, segala isu yang mampu menaikkan populariti dan sokongan rakyat pelbagai kaum walaupun isu itu sebenarnya menjatuhkan martabat ISLAM dan orang MELAYU serta menidakkan hak kita ISLAM dan orang MELAYU juga digunakan.

Pemimpin-pemimpin ISLAM MELAYU yang ada hari ini sudah berbeza dengan pemimpin lama dahulu. Kalau dulu, pemimpin ISLAM MELAYU yang ada pada zaman itu tugasnya dan perjuangannya hanyalah untuk ISLAM dan orang MELAYU. Tetapi hari ini, corak politik Negara kita lebih menjurus kepada penyeluruhan kaum tanpa mengira bangsa.

Inilah permasalahan yang timbul. Bila perkara seperti ini berlaku, hak ISLAM dan orang MELAYU hari ini sering dicabar dan dipersoalkan. Dan pemimpin-pemimpin ISLAM MELAYU hari ini pula terus membisu dan berdiam diri membiarkan orang lain mempersoalkan hak kita. Adakah ini pemimpin ISLAM MELAYU yang sepatutnya memperjuangkan dan mempertahankan hak ISLAM dan orang MELAYU tetapi hari ini tidak lagi menjadi keutamaan.

Bila bercakap tentang mempertahankan hak ISLAM dan orang MELAYU, hari ini isu ini semakin merunsingkan. Satu persatu hak ISLAM & MELAYU dipersoalkan. Bahkan sudah menjadi satu kebiasaan untuk hak kita dipersoalkan. Kalau dahulu, pemimpin-pemimpin ISLAM MELAYU telah berjuang habis-habisan sampaikan pertumpahan darah tidak digeruni bagi memperjuangkan hak ISLAM dan MELAYU. Dan hari ini, sepatutnya pemimpin-pemimpin ISLAM MELAYU mempertahankan hak ISLAM & MELAYU.

Memang kita lihat hak ISLAM & MELAYU hari ini masih di situ, tetapi bila ada yang mempersoalkannya hampir seluruh pemimpin ISLAM MELAYU sepi senyap membisu.

Kita lihat bagaimana AZAN SUBUH dipermainkan dan dipersoalkan. Hari ini orang lain berani mempersoalkan perlaksanaan AZAN SUBUH yang sudah lama diterima pakai di Negara kita. Dan hari ini pemimpin yang ISLAM berdiam hanya kerana rakan seperjuangan di bawah satu parti yang mempersoalkannya. Demi kepentingan peribadi terhadap kuasa dan sokongan bangsa lain, hari ini perkara ini dibiarkan untuk terus dipersoalkan.

Hari ini, penggunaan kalimah-kalimah ISLAM seperti kalimah ALLAH, ayat AL-QURAN dan HADIS dipergunakan oleh orang lain di atas pentas-pentas politik demi kepentingan politik dan peribadi. Hari ini bukan sahaja penggunaan kalimah-kalimah ISLAM dipermainkan bahkan tempat ibadah, rumah ALLAH dipergunakan oleh ORANG LAIN demi kepentingan politik dan peribadi tertentu. Hari ini atas kepentingan parti dan kuasa, pemimpin-pemimpin ISLAM membisu dan membiarkan perkara ini dipermainkan oleh pihak tertentu.

Kita lihat pula isu pelajaran anak MELAYU hari ini. Kita lihat apa sudah jadi kepada Matrikulasi yang dahulu nya khas untuk orang MELAYU dan hari ini dibuka untuk orang lain. Kita lihat pula biasiswa yang dahulunya khas untuk orang MELAYU hari ini kita lihat berapa ramai orang bukan melayu merasainya. Hari ini Universiti Teknologi MARA (UiTM) masih lagi milik orang MELAYU tetapi hari ini ramai orang lain yang mempersoalkan hak orang MELAYU terhadap UiTM. REVO faham ini perkara lama tetapi isu ini terus dipermainkan. Orang MELAYU hasil kelulusan UiTM yang memulakan isu ini. Saya tahu semua pembaca tau siapa dia. Dan kerana sikap pemimpin MELAYU seperti inilah yang memyebabkan orang lain turut sama terus mempersoalkan keistimewaan UiTM untuk orang MELAYU itu sendiri.

Belum lagi disentuh isu2 lain termasuklah isu kekuasaan ISLAM dan orang MELAYU itu sendiri dalam Negara kita. Hari ini kuasa orang MELAYU juga dipersoalkan. Sedangkan kerusi panas Negara, kerusi Perdana Menteri yang dari dulu dipegang oleh orang ISLAM & MELAYU, hari ini ada orang lain yang berani mempersoalkan kedudukan orang MELAYU sebagai Perdana Menteri. Dan hari ini, isu ini sangat merunsingkan kita orang ISLAM & MELAYU. Belum lagi disentuh Raja-Raja MELAYU yang hari ini sering menjadi isu yang dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu sehinggakan isu peribadi raja-raja MELAYU juga dipermainkan hanya kerana kepentingan kuasa dan peribadi. Belum lagi disentuh isu bahas melayu yang hari ini menjadi buah mulut pemimpin-pemimpin politik Negara kita sebagai isu demin kepentingan peribadi dan parti. Menjadi semakin runsing apabila hari ini pengkhianat-pengkhianat perjuangan ISLAM dan MELAYU sendiri mempersoalkan dan mempermainkan hak ISLAM dan orang MELAYU.

Selepas PRU 13
Seluruh pembaca blog REVO sekalian, yang menjadi persoalan hari ini, kalau perkara-perkara yang berlaku hari ini berterusan sehingga ke PRU 13, dimana agaknya letak ISLAM & MELAYU selepas PRU 13. Kalau pemimpin-pemimpin ISLAM MELAYU hari ini terus berdiam, terus sepi, terus tidur dan terus membisu, dimanakah agaknya hak ISLAM dan orang MELAYU selepas PRU 13.

Revo percaya kerusi orang MELAYU yang ada hari ini, sama ada daripada pihak kerajaan mahupun pembangkang, akan kekal dengan bilangan yang ada atau mungkin bertambah. Tetapi adakah pemimpin-pemimpin yang duduk atas kerusi itu, mampu mempertahankan hak kita ISLAM dan orang MELAYU. Perkara ini perlu kita bincangkan. Keadaan yang ada hari ini, semakin hari semakin merunsingkan.

Adakah kita generasi yang akan datang mampu merasai apa yang kita rasa hari ini. Kalau perkara ini kita tidak mampu meyakinkan keberadaan hak kita itu akan kekal di situ pada masa akan datang, maka ini satu perkara yang perlu kita fikirkan bersama.

Kuasa ISLAM dan orang MELAYU hari ini sebenarnya terletak dalam tangan kita. Kerana proses penentuan pemimpin ISLAM MELAYU adalah hak kita. Hari ini ramai tidak memandang serius dalam proses pemilihan ini.

Sudah sampai masanya kita menolak PEMIMPIN-PEMIMPIN ISLAM MELAYU yang terus berdiam, yang terus sepi dan dan terus membisu bila hak ISLAM & MELAYU dipersoalkan dan dipermainkan.

Sudah sampai masanya, kita menolak PEMIMPIN-PEMIMPIN ISLAM MELAYU yang terus membiarkan rakan seperjuangannya mempersoalkan hak kita ISLAM dan orang MELAYU.

Sudah sampai masanya kita menolak PEMIMPIN-PEMINPIN ISLAM MELAYU yang terus mementingkan kepentingan parti dan peribadi sehingga sanggup mempergadaikan hak ISLAM dan orang MELAYU.

***


Seluruh pembaca blog REVO, gunakanlah wadah dan medium perbincangan ini sebaik mungkin dalam memberi pandangan dan pendapat masing-masing. Gunakanlah kewarasan dan adab ISLAM MELAYU itu sendiri dalam membincangkan isu yang dibangkitkan. Semoga artikel kali ini dapat membuka minda kita dan memperhebatkan semangat perjuangan ISLAM & MELAYU kita.


REVO terus menolak mereka yang MEMPERALAT agamaku !!
REVO terus menolak PEGKHIANAT, PEMBELOT bangsaku !!
REVO terus menolak PEMUSNAH, PARASIT-PARASIT negaraku !!
width='450';height='350';frameborder='0';scrolling='no';marginheight='0'; marginwidth='0';allowtransparency='true';src='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara/embed?;fgcolor=6699cc;bgcolor=ffffff;textbgcolor=ffffff;textfgcolor=000000;sound=1;border=1;w=$0;'>
style='width:450px;text-align:center;'> href='http://chatroll.com/bloggers-pembela-negara'style='color:#0000FF;'>Bloggers Pembela Negara-Fullscreen ====================================================================================== -->
REVOLUSI © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates